Prevajalnik

sreda, 3. september 2014

Kreator in dokazi Boga

Naučeni smo, da vse kar je lahko znanstveno potrjeno, se moramo dotakniti in občutiti. Če bi se lahko Bog občutil-bi bil to Bog? Pa verjamete, da ste nekoč imeli pra pra pra pra babico? Seveda, saj ste zdaj tukaj. Ali ste jo kdaj videli? Da ste jo imeli, ne moremo znanstveno dokazati, vendar ste naredili logično in razumsko odločitev.
1) Vse se ustvari z razlogom/vse kar začne obstajat ima razlog oz. začetek in stvaritelja.
2) Vesolje obstaja, torej je vesolje bilo ustvarjeno z razlogom. Kaj je narava tega razloga?
3) Teorije so, da predno je nastal vesolje, naj bi obstajalo primitivno vesolje, kar ne more biti razlog nastanka. "Razlog za začetek mora biti nematerialen in ne sme biti povezan s prostorom in časom, saj so materija, prostor in čas bili ustvarjeni v času ustvarjanja vesolja," J. richard Gott II., James E. Gunn, David N. Schramm, et Beatrice M. Tinsley-Will the universe expand forever, Scientific American, 1976.
Tisti, ki je ustvaril vesolje, ne more biti del vesolja. To je tako, kot da bi trdili, da je človek del računalnika, ko ga ustvarja od zunanjosti računalnika.
4) Razlog za stvaritev mora biti oseben, ker je ta Sila ustvarila vesolje. Morala se je odločiti, da ga ustvari. Odločitev pomeni voljo, volja pa prikazuje osebnost.

V zadnjih 20-30-tih letih so rezultati na področju astronomije in kvantne fizike pokazali, da vesolje ima smisel! Vsi zakoni so tako uravnoteženi in med seboj povezani, da bi le majhna sprememba uničila vse kar poznamo!

Kdo je ustvaril Boga?
To je zelo pogosto vprašanje. Pa gremo po vrsti. Vesolje je na neki točki imelo začetek. Materija, prostor in čas ne morejo biti večni. Če se naj bi pojavil veliki pok, ostane še zmeraj vprašanje iz kje je prišla materija?
Bog je večen, saj je izven našega časa in prostora. On ni del kreacije.
Imamo dve možnosti:
1. Vsemogočni Bog, ki je izven materije, časa in prostora, s svojim umom ustvari vesolje ali
2. Neskončna materija brez uma, ustvari samo sebe in vse?
Ali kamenje ustvari stvari?

Veliko skeptikov postavlja neumna vprašanja kot so:
-Ali lahko Bog ustvari tako veliko skalo, da je ne more dvigniti?
-Ali lahko Bog naredi 2+2=5?
Taka vprašanja so nasprotna že sama po sebi. Ali obstaja 2+2=5? Ne. Vse-mogočni pomeni, da lahko naredi vse (kar je) mogoče-kar moč lahko naredi. Naredi tisto kar je-logično-mogoče.
Hawkins pravi, da ni potrebe po Bogu, da bi ustvaril vesolje. Izjavil je: "Ker obstaja zakon gravitacije, se vesolje ustvarja iz ničesar".
Zakoni narave ne proizvajajo nobenih dogodkov. "Če misliš, da lahko zakoni kaj ustvarijo je to tako, kot bi mislil, da lahko narediš pravi denar z zapisovanjem zneskov. Pri vsakem zakonu velja: če imaš A, potem dobiš B, ampak prej najdi svoj A. Zakoni tega ne bodo naredili zate," je zapisala C. S. Lewis (Mirades str. 93,94).
Tako kot sonce vzhaja na vzhodu, ampak ta zakon ne naredi Sonca, niti Zemlje. Zakoni fizike niso razlaga, da se kaj zgodi oz. ne povzročijo, da se kaj zgodi.
Naredimo materijo še bolj jasno in primerjajmo vesolje z letalskim propelerjem ter smo
vprašani, da to pojasnimo. Upoštevamo, da so ga zgradili delavci ali pa upoštevamo
Hawkinsona in rečemo, da se je ustvaril naravno s fizičnimi zakoni? To bi bil absurd.
Allan Sandage, najdbitelj moderne astronomije, je v Sizing up the cosmo zapisal: "Mislim, da je neverjetno, da je tak red prišel iz kaosa. Mora biti neko načelo organizacije. Zame je Bog neznanka, vendar je rešitev čudeža v nastanku, zakaj je nekaj namesto ničesar".
Obstaja celo hipoteza, da obstaja več vesolj( multi-verse). Poleg tega, da je ta teorija zrasla v Vedski literaturi, nima nikakršnih dokazov in vse je ena velika domišljija. To teorijo zagovarjajo, da lahko argumentirajo uravnoteženost in medsebojno povezavo zakonov fizike. "Več vesoljska teorija predstavlja višek iracionalnosti," je rekel Richard Swinburne. Tudi, če bi obstajalo več vesolj, še zmeraj ne bi izključilo kreatorja! Vbistvu bi to še toliko bolj dajalo čudo na Kreatorja, saj ni ustvaril enega, vendar (po teoriji večih-vesolj) celo več vesolj.
"Tako fino ravnotežje vesolja nam prikazuje očitne dokaze Božjega stvarjenja. Izberite: slepa verjetnost, ki potrebuje množico vesolj ali dizajn, ki potrebuje samo eno. Mmnogo znanstvenikov, ko priznajo svoj pogled se nagibajo k teološki oz. kreacijski trditvi," Edward R. Harrison, znani angleški kozmolog, član NASA in znane "Royal Astronomical Society".

Fibonaccijevo število
Je dokaz inteligentnega dizajna. Je kot nek žig. Odkril ga je Leonardo F. Število: 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, 5+8=13 itd. Zaporedje se glasi: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144... In to zaporedje števil ustvari zlati rez.
Kar je Fibonacci ugotovil, je to, da se to zaporedje povsod pojavlja v naravi:
-cvetni listi (ima zmeraj Fibonaccijevo število),
-sončna semena so v perfektni spirali po 55, 34, 21,
-ananas, storži, popki na drevesih, morske zvezde, cveti na rožah,
-valovi tvorijo spiralo, ko padajo,
-celotna galaksija,
-DNK (34argstronoms dolžina/21argstronoms širina=1,618),
-telo človeka (proporci lepega telesa-tudi zobje, mišice srca, bronhitisove tube, nevroni,
možgani...)-b/a=1,618

Zlato razmerje so našli tudi v magnetni resonanci, ki je absolutni dokaz kreatorja. Zbrali so se znanstveniki iz Helmholtz-Zentrum-Berlin(HZB), Oxford, Bristol University in Rutherford Appeton Laboratory UK in so prvič opazovali simetrijo skrito v trdni materiji. Napisali so: "Napetost prihaja iz interakcije med vrtljaji, ki povzroča, da magnetno resonirata. To medsebojno delovanje oz. interakcija prikazuje perfektno razmerje drug z drugo. Njeni frekvenci sta v razmerju 1,618". Nemogoče je dokazati, da je vesolje nastalo naključno.

Bog ni nekdo, ki je sarkastično prikazan s strani medijev, ki sedi na oblačku, oblečen v belo ogrinjalo in komaj čaka, da kreaciji kaj spodleti, da jo lahko kaznuje. To je mogoče grški opis boga, ki so mu rekli Zeus, a to ni Bog Biblije.
Bog je na Kreator, ki je ustvaril čas in On ni čas, je večnost in človek ne more doumeti večnosti oz. neskončnosti. Če bi lahko, potem Bog ne bi bil vreden naziva Boga, kajne?

Bog ima toliko dokazov, da jih vseh verjetno ne poznamo, niti nimamo časa spisati. Lahko pa poudarimo nekaj izmed njih:
- zaradi Boga, ki je avtor moralnih pravil vemo, kaj je narobe in prav
- prav tako vemo zaradi Boga, kaj je ljubezen, ko se je Bog (Sin) utelesil v devici Mariji in hodil med svojo kreacijo, kakor je bilo to v Raju.
- nobena knjiga ni zmožna dokazati, da je od Boga razen Svetega Pisma. Za to imamo točne preroške, teološke, arheološke, zgodovinske in mnoge druge neizpodbitne dokaze o pristnosti Biblije.

"Spoznajte vi, da je GOSPOD Bog, On je tisti, ki nas je naredil in ne mi sami sebe"

Ni komentarjev:

Objavite komentar