Prevajalnik

sreda, 20. avgust 2014

Evolucija človeka, konja in ostale zanimivosti

Evolucija človeka
Pa si poglejmo nekatere primere, ki naj bi dokazali evolucijo.

Nebraska človek
Celoten človek je bil sestavljen in upodobljen iz enega zoba in leta služil kot dokaz evoluciji.
Kasneje so na slikanice dodali še njegovo ženo. Ta zob pa je pravzaprav bil zob svinje.







Piltdown človek
Leta 1912 so objavili v The Yew York Times odkritje lobanje in napisali, da je Darwinova teorija dokazana. Kasneje se je izkazalo, da je bil Piltdown človek potegavščina (1953). Skupaj s človeško lobanjo je bila dodana čeljust opice. Ta lobanja je bila v muzeju 40 let predstavljena kot dokaz. Mnogi rečejo, da so se pač zmotili in to prikazuje, da znanstveniki opravljajo svoje delo in iščejo dokaze. Lahko samo rečem in pokažem na prejšnji blog, ko znanstveniki niti nočejo preiskovati kosti velikanov.












Neandertalec
Neandertalec se še do danes prikazuje v šolskih učbenikih kot dokaz evolucije, vendar je bilo že več let nazaj dokazano, da ni. Ko so ga našli, so videli, da ima hrbet usločen in so mislili, da prikazuje razvoj iz opice. Kasneje so videli, da je bil to starejši mož, ki je imel artritis oz. je bil zelo bolan človek. Imel je 13% večje možgane in močno okostje. Lobanjo so odnesli k devetim umetnikom, ki se ukvarjajo z upodobitvijo človeških teles in so dobili devet različnih odgovorov. Še sami so vprašali, kako bi želeli, da bi izgledali-lahko naredijo v človeški podobi ali pa v opičji.

Dr. Cuozzo je preučil lobanjo in videl, da je Neandertalec bil čisto navadni človek, ki je preživel res dolgo dobo (pred poplavni ljudje so živeli več sto let). To lahko tudi dokažemo s tem, da obrvni greben človeka nikoli ne neha rasti. Torej, če bi lahko živeli okoli 300 let, potem bi vaš obrvni greben bil zelo večji.
Tudi aborigini, ki veliko uporabljajo svojo čeljust, imajo večji obrvni greben.

Kromanjonec
Kromanjonec je bil moderen človek. Zakaj je sploh poznan kot evolucijski link? Tudi
arheološke najdbe to dokazujejo. Ima tudi majhen obrvni greben, kar nakazuje, da je živel približno toliko časa, kot mi danes.

Avstralopitek
Australopithecus africanus je bil dokazan, da ne more biti evolucijski link med opico in
človekom že leta 1973. Lucy je bila najdena v Etiopiji leta 1974. Donald Johanson je bil poslan na iskanje evolucijskega linka za veliko vsoto denarja, ki bi ga dobil samo, če bi našel kaj. Dva tedna predno bi se čas za prejetje denarja iztekel, je odkril Lucy. Našel je lobanjo, ki je bila razbita, iz katere se ne da izbrati obraznih potez. Manjkale so kosti stopal in dlani. Celotno okostje pa je bilo veliko približno 1m.
Vendar, ko so jo sestavili in upodobili, je dobila izmišljene obrazne poteze, stopala in dlani ter je bila predstavljena kot pol človek-pol opica.
Lucy-jev kolenski sklep je bil najden eno miljo stran in 70 metrov globje kot celotno okostje. Kolenski sklep je edini dokaz, da naj bi Lucy postajala človek, ker naj bi imela koleno nagnjeno na stran kot ljudje. Vendar vsaka opica, ki se vzpenja po drevesih, ima nagnjeno stegnenico!
Lucy je bila navadna opica, ki se je vzpenjala po drevesih in to ni dokaz, da postaja človek. Lucy naj bi tudi hodila po dveh nogah, pred kratkim pa so odkrili njen členek na roki, ki prikazuje, da je kot opica bila na vseh štirih. "Kip Lucy je totalno napačno prikazan. In mislim, da vedo, da je napačno prikazan," Prof. David Menton, Washington University.
"Mi ne moramo posodobiti vsak eksponat na osnovi vsakega koščka dokaza. Gledamo na celoto eksponata in kakšen vtis naredi. Mislimo, da je splošen vtis, ki ga ta eksponat
ustvari, pravilen," Bruce L. Carr, direktor živalskega vrta za izobrazbo, St. Louis Post
Dispatch, 22 julij, 1996, str. 1.
Dr. Charles E. Oxnard, University of Washington, je naredil računalniško analizo Lucy-jevih kosti in ugotovil, da nima nič skupnega z ljudmi (Teeth and Sex-New Perspectives on Human Evolution, Press, Seattle and London, 1987).
Lucy predstavlja žival, ki je verjetno še danes živa.

"3,75 milijonov let stari" človeški odtisi
V Tanzaniji so našli zelo stare človeške odtise (3,75 milijone let), ki so čisto enaki, kot danes.
Kasneje je National Geographic objavil članek o teh odtisih. Narisali so človeka temne polti, ki je izgledal na pol opica. Imejte v mislih, da niso našli niti ene kosti oz. nobenega dokaza. Če najdete čisto normalne človeške odtise, kaj bi opravičilo, da upodobite ljudi s temno kožo, ki izgledajo na pol opice? Ker so temno polti ljudje manj razviti? Zakaj je na sliki prikazan palec bolj ločen od ostalih prstov?

Zato, ker tukaj nastopi resen problem glede razlike med opičjimi stopali in človeškimi. Opice imajo posebno oblikovan palec, ki zelo štrli na stran. V bistvu imajo roke in ne stopala kot ljudje.
Na naslednji sliki lahko vidimo evolucijo stopal. Vsem tako imenovanim evolucijskim linkom so dodali človeška stopala. Vse je izmišljeno!

Peking človek
Sestavljen je bil iz delcev lobanje najdeno v 1920-tih v Pekingu, Kitajska. Vsi dokazi so bili izgubljeni med drugo svetovno vojno.
V jami so našli razbito opičjo glavo, zraven pa človeška orodja. Nakar so znanstveniki prišli do zaključka, da se naj bi te opice začele učiti uporabljati orodje. In so vadile na svojih glavah?! Niso pa povedali, da so našli še 10 človeških okostij zraven opičjih. V nekaterih kulturah radi jedo opičje možgane. Kar so našli v jami nakazuje na to, da so imeli pojedino.



Homo erectus, "Java Man"
Najden je bil v Indoneziji, v kraju Java leta 1891 s strani Dr. Dubois, ki še ni bil formalnega usposobljen v geologiji ali paleontologiji, ter njegova arheološka ekipa je sestavljala gručo zapornikov in dva nadzornika. Našli so opičjo lobanjo in tri človeške zobe, leto kasneje (15m stran) pa še človeško kost-stegnenico. Dr. Debois je vse te kosti sestavil skupaj in podal kot dokaz manjkajočega evolucijskega linka.
"Moje mišljenje je, da to okostje predstavlja žival, velikega gibona. Stegnenica nima niti najmanjše povezave z lobanjo," Rudolph Virchow, oče moderne patologije.
"Ni zadosti fosilov, ki bi pokazali kdaj, kje in kako se je homo sapiens razvil," Takahata, Molecular anthropology, Annual Review of Ecology&Systematics, 1995.
"Fosilni dokazi človeške evolucije so tako majhni delčki in so odprti za različne interpretacije. Fosilni dokazi šimpanzove evolucije so tudi odsotni," Return to the planet of the apes, Henry Gee, Nature Vol. 412, 12 julij 2001, str. 131.

Orce Man
Lobanja je bila najdena v Španiji. Bila je znana kot najstarejši dokaz človeka v Evraziji. Kasneje so izvedeli, da je bila to lobanja osla.

Človeška ključnica
Je bila promovirano kot dokaz evolucije. Kasneje so izvedeli, da je to delfinje rebro.
("Humanoid Collarbone exposed as dolphin's rib", New Scientist, 28 april, 1983, str. 199)

Na sliki lahko vidimo, da smo včasih biti homo sapiens, zdaj pa homo sapiens sapiens. Sapien pomeni moder/pameten. Zdaj smo dvakrat pametnejši. V Bibliji pa piše: "Izdajajoč se za modre, so postali nespametni," List Rimljanom 1:22 (CHR)
On je oče vseh nas:
Taki članki se v časopisih pogosto pojavljajo. Dejstvo je, da iz fosilov ne moreš izvedeti ali je oče kogar koli.

Mama vseh sesalcev:
Če najdeš fosile v zemlji, edino kar veš je to, da je tisto bitje umrlo. Ne moreš dokazati ali je imelo otroke, še posebej ne moreš dokazati, ali je imelo drugačne otroke.
"Te razlike niso nič drugega kot današnje razlike med geografskimi rasami modernega
človeka," je rekel Richard Leakey, svetovno znani paleoantropologist.
Ni dokazov, ampak samo narisana domišljija. V rokah držijo par kosti (opičjih in človeških). Obrazne strukture pa ne moreš razbrati iz kosti.
"Vi lahko z enakim objektom modelirate na neandertalski lobanji značilnosti šimpanza ali pa značilnosti potez filozofa. Te domnevne obnove starodavnih vrst človeka imajo zelo malo, če sploh znanstveno vrednost in verjetno samo zavedejo javnost," je napisal Earnst A. Hooten, Harvard University, Up from Ape.
Evolucionisti gredo tudi tako daleč, da si izmišljujejo različne obrazne poteze za isto lobanjo.
Ne glede vseh teh dejstev, so lobanje še zmeraj predstavljene skozi medije, kot bi bila
znanstvena dejstva. V mnogih državah ljudje mislijo, da je evolucija dokazano dejstvo.
"Dokazi" evolucije so bili izpodbiti večinoma od evolucionistov samih.
Zinjantrophus najden 1959, ovržen 1960.
Rama pithecus najden 1964, ovržen 1979.

Fosili
Manjkajočih linkov sploh ni. Ni dokaza kako se je razvil na primer kit, ne človek, ne rastline, nič.
"Pravi izvor ptic je še zmeraj v zraku," Alan Feduccia, ateist in ornitologist.
"...evolucijski izvor kitov ostaja kontroverzna med zoologisti," Compton's Interactive
Encyclopedia.
Dr. Colin Paterson, ki ima v lasti največjo kolekcijo fosilom na Svetu, je napisal: "Popolnoma se strinjam z vaših komentarjem o pomanjkanju evolucijske tranzicije v moji knjigi. Če bi vedel za kakšne, fosile ali živeče, bi jih zagotovo vključil v knjigo. Karte na mizo-ni niti enega takega fosila."
"Odsotnost fosilnih dokazov...je vztrajen in nadležen problem za evolucijo," je rekel Dr.
Stephen J. Gould, profesor na Harvard University, Evolution Now.
Ni manjkajočih linkov, manjka celotna veriga.
Darwin je v svoji knjigi napisal: "Če je moja teorija resnična, neštete vmesne sorte...so
gotovo morale obstajati."
"Ampak prehod iz brez hrbteničnih nevretenčarjev v prve ribe s hrbtenico, je še vedno zavito v skrivnost," J. A. Long, evolucionist.
"V letih po Darwinu, so njegovi zagovorniki upali, da bodo našli predvidena napredovanja. V glavnem, te niso bila najdena-vendar optimizem je umrl in neka čista fantazija se je prikradla v učne knjige," je napisal Raup David M. iz Chicago Fiel Museum.
"...praznine so v fosilnem grobišču. Prostori bi morali biti zapolnjeni z vmesnimi formami, ampak tam ni ničesar... Darwinova teorija in fosilni zapisi so v konfliktu," je zapisal Dr. D. Berlinski.

Evolucija konja
Začelo se je z Othniel C. Marsh v leta 1874. Pobiral je okostja živali po celemu Svetu. Zopet so bili najdeni ostanki fosilov drugih živali in to v istih plasteh kot moderni konji. Ta laž je bila prepoznana že 60 let nazaj.
"Starodavni konji" so bili prepoznani kot hyrax. To je ta živalca na sliki:
Vse skupaj je bila prevara. Konj naj bi imel najprej 18 parov reber, nato 15, nato kar 19 in kasneje 18. Različno število reber, parkljev in zob.
"Mnogo primerov v pogostih mestih, kot je evolucija konja kot tudi evolucija sabljastega tigra, lahko vidimo, da je bila nenamerno ponarejena," sta zapisala Simpson in George Gaylord, Evolutionary Determinism and the Fossil Record, 1950.
"Evolucija konja je bila celotna narobe," Science Newsletter, 1951.
"...nikoli se ni zgodila v naravi," Simpson, George Gaylord, Harvard, 1953.

V muzejih imajo tudi evolucijsko propagando.
Leta 1995 so se Ameriki pritožili, da v muzeju odstranijo evolucijo konja in človeka, ker sta bili obe dve bile dokazani narobe že 50 let. Njihov odgovor je bil, da nimajo finančnih sredstev, da to odstranijo. Nalepili so listek na razstavo in niso odstranili, dokler ljudje niso zbrali 2000 podpisov za odstranitev lažnih dokazov. Vse skupaj je prišlo na poročila, kjer so objavili, da ima muzej lažne razstave. Naslednji dan je bila razstava takoj umaknjena. Našli so finance. 6 mesecev kasneje so isto razstavo dali nazaj!

Prekinitev ravnovesja
"Prvi ptič se je izvalil iz jajca plazilca," je bila ideja Richarda B. Gouldschmidt, The Material Basis of Evolution Yale University Press, 1940.
In ta ptica, ki se je izvalila, s kom se je parila? Moraš imeti dva nasprotna spola, rojena v istem obdobju, v istem kraju, ki morata biti zainteresirana drug za drugega.
Bili so tako frustrirani, ker niso našli manjkajočih linkov, da so rekli, da se je evolucija zgodila zelo hitro.
Razmišljajmo kritično v učbenikih: "Katera teorija najbolje opisuje evolucijo organizma:
postopna ali prekinitev ravnovesja? Razloži." Te ljudje niso možni, da razmišljajo izven
škatle.
Vprašali so dr. Pigliuccii-ja iz univerzitete v Tennessee Knoxville, ki je porabil že 650.000 dolarjev na raziskovanju evolucije rastlin, kaj je najboljši dokaz za evolucijo. Njegov odgovor je bil-evolucija kitov (!?). Rekel je tudi, da je podvodni konj dokaz evolucije, ker je na poti prilagajanja v vodi, ker rad hodi v vodo.

Evolucija je kot igra odkrivanja, kaj je pod lupinami. Ko vprašaš biologe rečejo, da imajo antropologi dokaze. Ko vprašaš geologe rečejo, da imajo biologi dokaze. Taka je ta igra, samo z eno razliko. Pod vsako lupino je praznina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar